28 Aralık 2008 Pazar

Paul Mauriat Saksafonları


Bilmem kaç senelik müzik hayatımda bol bol rock/metal dinledim, 3 sene önce birisi gelip "abi saksafon süper şuna bak" dese küfür ederdim. bir saksafona aşık oldum diyebilirim, markası P. Mauriat. klasik modellerin metalik renklerinin aksine bu markanın bazı modellerine vintage efekti verilmiş. hafif yeşil tonlarda, sedef benzeri anahtarları olan güzel aletler bunlar be!

Bu sevda 2 haftadır kesintisiz her türlü jazz'ı dinlememe sebep olmuştur, buradan disko king'e saksafonuyla katılıp bana bu gaz'ı veren 90lar popçusu Tayfun'a ve özellikle Amorphis - Nightfall şarkısına teşekkürü borç bilirim!



System-76 2nd Edition soprano modeli:birkaç ayrıntı fotoğraf daha:


Paul amca bir orkestra şefiymiş:

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Mauriat

ve son olarak birbirinden güzel el boyaması Sax'lar (en alttaki 3 tanesi karanlıkta parlıyormuş):

http://www.sax.co.uk/handpaintedsaxes.htm

20 Aralık 2008 Cumartesi

Ceset Torbası

Dün yakın akrabamın hastane işlemleri için koşturuyorduk. hastanenin katlarında o dahiliye senin, bu radyoloji benim şekline gezinip soru soruyorduk görevlilere. sol yanımdan hiç beklemediğim anda sedye üzerinde insan bedeni boyutlarında bir siyah torba geçti. "burası hastanenin içi, işlemler yapıyoruz, bu torbada ceset olmamalı" şeklinde kendimi avutmaya çalıştım, yok abi yanımdan ölü bir beden geçti az önce! Alışmamışım ne yapayım ya, ilk defa gördüm bu şekilde, daha önce üstüne gazete örtülmüş bedenleri sokakta görmüştüm eyvallah ama bu beklenmedik sollama dünden aklımda kalan en belirgin olay. üstüne beyaz örtü örtülmüş yüzü gözüken birisi geçer dersin ki "geçmiş olsun, tez zamanda iyileşir umarım" bu öyle değil işte, daha acı klasik tabirle, yorumsuz zaten.

19 Aralık 2008 Cuma

Tekila Fondip

içki ile aram pek yok. canım çektiğinde içiyorum, canım çekmezse içmiyorum, maddiyat elverirse içiyorum, olmazsa pek aramıyorum. bu tekila denen mereti hep duyardım ama denemezdim, gidip rakı ve bira adlı içkileri tüketirdim. son dönemde barmenlik ve kokteyller ile ilgili makaleleri okudum az da olsa, kokteyl yapımı videoları izledim, kokteyllerin değişik bardaklarda değişik renklerde profesyonel olarak fotoğraflanışına hayran kaldım misal ve içki kültürüm değişti birden. Tequila Shot'ın en sevdiğim yönü 2-3 tane shot + cila olarak bir bira içince hızlıca çakır yapması! amele gibi 10 tane bira içmeye gerek kalmıyor.

bu arada http://www.barschool.com/recipes.asp adresinden kokteyl yapım videolarını izleyebilir http://www.cocktailtimes.com/ adresinden çok sayıda reçete edinebilirsiniz.